Corona-maatregelen

Cafés en restaurants zijn gesloten. Een maaltijd afhalen bij restaurants kan nog tot 22 uur. 

Alle winkels mogen terug open. Het is van groot belang om het winkelen veilig te laten verlopen en om druktes te vermijden. Daarom zijn volgende coronamaatregelen van kracht:

  • U mag maximaal 30 minuten winkelen. Langer winkelen kan enkel op afspraak.

  • U winkelt alleen. Minderjarigen of hulpbehoevenden mogen door één persoon begeleid worden.

  • Hou afstand.

  • Draag een mondmasker. In winkels, winkelstraten en op drukke plaatsen is het dragen van een mondmasker verplicht.

  • Was of ontsmet regelmatig uw handen.

  • Voelt u zich niet goed? Blijf dan thuis.

  • Is het druk? Kom dan later terug.

In de winkelstraten hebben voetgangers en fietsers voorrang op automobilisten, ook bij het oversteken van de straat. Voetgangers mogen op de weg wandelen. Hou dus voldoende afstand. De maximumsnelheid bedraagt 20 kilometer per uur. De politie houdt toezicht.

De stad heeft een zorgpas gemaakt voor onze zorgverleners. De zorgpassen zijn uitgedeeld aan dokters, apothekers, thuiszorg- en rusthuispersoneel. Staat u in de rij van de supermarkt of bij de apotheker en toont iemand de zorgpas? Geef deze persoon dan voorrang. Zo verliezen zij geen tijd en kunnen zij verder levens gaan redden. Hebt u geen zorgpas ontvangen, maar hebt u daar recht op, laat het ons weten via info@herentals.be.

Omdat de horecazaken nog altijd gesloten zijn, is het niet eenvoudig om een toilet te vinden. Daarom openen de toiletten van zaal ’t Hof (Grote Markt 41). Handelshart Herentals zorgt voor toezicht en onderhoud.

Het gratis Herentals Parkeeruurtje blijft geldig. Als u uw auto parkeert op een betalende parkeerplaats, dan kunt u een uurtje gratis parkeren. Druk op de groene knop van de parkeerautomaat zonder er geld in te steken, en u ontvangt een ticket dat u recht geeft op dit gratis uurtje. Steek dat ticket achter de raam van uw auto.

helemaal herentals

nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Herentals gebeurt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

We sturen op regelmatige basis mails over komende activiteiten.
Uw email-adres zal enkel voor deze mails gebruikt worden.